Algemene voorwaarden
Artikel 1 – Definities
In bepalingen uit het onderhavige document wordt verstaan onder:
A: Algemene voorwaarden
De bepalingen uit het onderhavige document.
B: Overeenkomst
Iedere afspraak of overeenkomst tussen de Opdrachtgever en de Uitvaartverzorger met betrekking tot de Uitvaartverzorging.
C: Uitvaartverzorging
De gehele of gedeeltelijke verzorging van een begrafenis of crematie en/of (voorafgaande) overbrenging van de overledene naar een door de Opdrachtgever opgegeven adres, zoals overeengekomen op het Opdrachtformulier. Hieronder worden zowel het leveren van zaken als het verrichten van diensten ten behoeve van de Uitvaartverzorging verstaan.
D: Opdrachtgever
Degene die de Overeenkomst met betrekking tot de Uitvaartverzorging is overeengekomen met de Uitvaartverzorger.
E: Uitvaartverzorger
Majon Heesen
F: Leverancier
De leverancier van zaken en/of diensten ten behoeve van de Uitvaartverzorging.
G: Pro-memorie posten
De bedragen voor omschreven zaken en/of diensten waarvan de kosten bij het invullen van het Opdrachtformulier nog niet of niet geheel bekend zijn of vast staan.
H: Opdrachtformulier
Het formulier waarop de inhoud van de Overeenkomst is vastgelegd.
I: Persoonsgegevens
Alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; als identificeerbaar wordt beschouwd een natuurlijke persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificator of van een of meer elementen die kenmerkend zijn voor de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit van die natuurlijke persoon.
J: Uitvaartnota
Het totaal van kosten, van goederen en/of de diensten ten behoeve van de Uitvaartverzorging.
Artikel 2 – Toepasselijkheid
2.1 De Algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, Overeenkomsten en leveringen door de Uitvaartverzorger, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen.
Artikel 3 – Totstandkoming van de Overeenkomst
3.1 De Overeenkomst tussen de Opdrachtgever en de Uitvaartverzorger komt, behoudens het in artikel 3.3 bepaalde, tot stand door ondertekening van het volledig ingevulde Opdrachtformulier.
3.2. In het te ondertekenen Opdrachtformulier worden de zaken en/of diensten gespecificeerd die door de Uitvaartverzorger worden geleverd c.q. verricht.
3.3 Op het Opdrachtformulier moet door de Opdrachtgever in ieder geval worden vermeld:
- alle voor de Uitvaartverzorging relevante gegevens van de overledene en de Opdrachtgever met in het bijzonder informatie over specifieke geneeskundige behandelingen van de overledene met radioactief materiaal en de aanwezigheid van een pacemaker of ICD; en
- de verklaring dat de Opdrachtgever de toepassing van de Algemene voorwaarden heeft aanvaard en een afschrift van de Algemene voorwaarden heeft ontvangen.
3.4 De Opdrachtgever garandeert het Opdrachtformulier juist en volledig in te vullen en bevoegd te zijn beslissingen omtrent de Uitvaartverzorging van de overledene te nemen.
3.5 Indien bij het invullen van het opdrachtformulier de Prijs voor bepaalde zaken en/of diensten nog niet bekend is, zal de Uitvaartverzorger een richtprijs aangeven met de vermelding “Pro-memorie posten”. De Opdrachtgever kan aan deze opgave geen rechten ontlenen. De Uitvaartverzorger is gehouden desgevraagd zo spoedig mogelijk de werkelijke prijzen van bedoelde posten schriftelijk aan de Opdrachtgever door te geven.
3.6 De Overeenkomst kan behoudens het bepaalde in artikel 5.2 alleen in onderling overleg en met wederzijds schriftelijke instemming worden gewijzigd, tot uiterlijk 48 uur voor het overeengekomen tijdstip van de uitvaart.
3.7 De Uitvaartverzorger heeft het recht om op basis van de gegevens van de Opdrachtgever een kredietcheck te doen. De Uitvaartverzorger heeft het recht om de Overeenkomst naar aanleiding van de resultaten van de kredietcheck te ontbinden.
3.8 De Uitvaartverzorger is bevoegd om derden in te schakelen voor de uitvoering van de Overeenkomst.
Artikel 4 – Aangifte en akte van overlijden
4.1 De op het Opdrachtformulier vermelde personalia van de overledene worden gebruikt voor de aangifte van het overlijden bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. De Opdrachtgever machtigt de Uitvaartverzorger om deze aangifte te verzorgen, tenzij door partijen anders is overeengekomen.
4.2 Indien de Opdrachtgever kennisneemt van een onjuistheid in de akte van overlijden, dient de Opdrachtgever de Uitvaartverzorger daarover onverwijld in te lichten.
4.3 Indien sprake is van een onjuistheid in de akte van overlijden, zal de Uitvaartverzorger bevorderen dat een nieuwe akte wordt aangevraagd. De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de kosten van deze aanvraag als de oorzaak daardoor aan hem te wijten is.
Artikel 5 – Uitvoering van de overeenkomst
5.1 De levering van zaken en/of diensten vindt plaats op dagen en tijdstippen als overeengekomen tussen de Opdrachtgever en de Uitvaartverzorger. De dag en het uur van de uitvaart worden overeengekomen onder voorbehoud van goedkeuring door de beheerder van de betreffende begraafplaats c.q. crematorium.
5.2 Wijziging van de aanvankelijk overeengekomen dag en het uur van de uitvaart kan slechts plaatsvinden binnen vierentwintig (24) uur na totstandkoming van de Overeenkomst en uitsluitend met instemming van de Opdrachtgever, de Uitvaartverzorger en de in artikel 5.1 bedoelde beheerder.
Artikel 6 – Drukwerk
6.1 Van de aankondigingen van overlijden, dankbetuigingen, bidprentjes, drukwerk en/of andere stukken waarvan is overeengekomen dat dit door de Uitvaartverzorger zal worden verzorgd, levert de Opdrachtgever de tekst zo spoedig mogelijk schriftelijk bij de Uitvaartverzorger aan. In het geval de Opdrachtgever de Uitvaartverzorger opdracht heeft gegeven tot het opstellen van een tekst, dient de Opdrachtgever de aangeleverde concepttekst binnen 3 dagen na ontvangst voor akkoord te ondertekenen en aan de Uitvaartverzorger terug te sturen, eventueel voorzien van correcties.
6.2 Indien sprake is van een onjuistheid in de aankondigingen van overlijden, dankbetuigingen, bidprentjes, het drukwerk en/of andere stukken, zal de Uitvaartverzorger bevorderen dat rectificatie (zoals maar niet behoudens tot het herdrukken van de documenten) plaatsvindt. De Uitvaartverzorger is slechts gehouden de kosten van rectificatie te voldoen indien en voor zover de noodzaak van de rectificatie aan hem te wijten is. In alle andere gevallen komen de kosten van wijziging voor rekening van de Opdrachtgever.
6.3 Indien is overeengekomen dat de Uitvaartverzorger de overlijdensadvertentie(s) verzorgt, is de Uitvaartverzorger gehouden te bevorderen dat de overlijdensadvertentie(s) spoedig bij de door de Opdrachtgever gekozen media worden bezorgd. Bij twijfel over de mogelijkheid van tijdige plaatsing in de gekozen media, zal de Uitvaartverzorger dit uitdrukkelijk onder de aandacht van de Opdrachtgever brengen. De Uitvaartverzorger zal spoedig aanleveren, maar is niet verantwoordelijk voor (tijdige) plaatsing.
Artikel 7 – Voertuigen
7.1 De Uitvaartverzorger verzorgt het vervoer bij de Uitvaartdienst, zoals overeengekomen op het Opdrachtformulier. Onder vervoer wordt verstaan het voertuig, evenals chauffeur van het voertuig.
7.2. Indien wijziging van het aantal overeengekomen voertuigen moet plaatsvinden, dient de Opdrachtgever dit zo spoedig mogelijk aan de Uitvaartverzorger door te geven. De Uitvaartverzorger spant zich in voor het uitvoeren van de wijziging, maar kan niet garanderen dat deze mogelijk is. De Uitvaartverzorger is daarvoor afhankelijk van de derde, het autoverhuurbedrijf, en de beschikbaarheid van voertuigen en chauffeurs.
7.3. Kosten verbonden aan wijzigingen, zowel voor huur en annulering van voertuigen, komen voor rekening van de Opdrachtgever.
Artikel 8 – Verzekeringen
8.1 De Opdrachtgever kan verzekeringspolissen, waaraan bij overlijden aanspraken te ontlenen zijn, ter hand stellen van de Uitvaartverzorger. De Uitvaartverzorger draagt dan zorg voor een bewijs van ontvangst. De Uitvaartverzorger zal de polis(sen) binnen eenentwintig (21) dagen opsturen naar de desbetreffende verzekeringsmaatschappij(en).
8.2 Indien op grond van een uitvaartverzekering een aanspraak bestaat op een geldelijke uitkering, dan kan de begunstigde van de verzekering de Uitvaartverzorger machtigen om de uitkering te innen met het doel deze uitkering in mindering te brengen op de Uitvaartnota. Bij uitkering aan de Uitvaartverzorger op grond van machtiging, wordt het bedrag in mindering gebracht op de Uitvaartnota. Een eventueel overschot wordt aan de begunstigde betaald.
Artikel 9 – prijzen en betaling
9.1 Prijzen zijn inclusief btw en andere overheidsheffingen. De facturering vindt achteraf plaats door middel van een Uitvaartnota. De Uitvaartnota wordt per post of digitaal aan de Opdrachtgever toegezonden. De Opdrachtgever dient de Uitvaartnota binnen veertien (14) dagen na ontvangst van de factuur te voldoen.
9.2 In afwijking van artikel 9.1 heeft de Uitvaartverzorger het recht om een voorschot ter hoogte van de totale aan de hand van het Opdrachtformulier vastgestelde uitvaartkosten te verlangen in het geval de overledene geen uitvaartverzekering heeft afgesloten en/of in het geval naar het oordeel van de Uitvaartverzorger de uitvaartkosten niet (geheel) zullen worden gedekt door (een) verzekeringspolis(sen) en/of indien naar het oordeel van de Uitvaartverzorger er een andere reden bestaat om een voorschot te vragen. Dit voorschot dient binnen vierentwintig (24) uur na sluiting van de Overeenkomst door de Opdrachtgever te zijn betaald door bijschrijving op het door de Uitvaartverzorger bij de Opdrachtgever bekendgemaakte bankrekeningnummer of tegen bewijs van kwijting contant op een door de Uitvaartverzorger aan te wijzen locatie te zijn voldaan. Bij contante betaling wordt door de Uitvaartverzorger een bewijs van betaling verstrekt.
9.3 In afwijking van artikel 9.1 dient voor de kosten voor vervoer van overledene naar het buitenland altijd een door de Uitvaartverzorger te bepalen voorschot te worden voldaan.
9.4 De Opdrachtgever is gehouden de factuur tijdig te betalen en kan zich ten aanzien van zijn betalingsverplichting niet beroepen op het feit dat hij namens en voor rekening van het vermogen en/of de erven van de overledene heeft gehandeld.
9.5 Indien de Opdrachtgever niet tijdig aan zijn betalingsverplichting(en) voldoet, is de Opdrachtgever, nadat de Opdrachtgever door de Uitvaartverzorger is gewezen op de overschrijding van de betaaltermijn en de Uitvaartverzorger de Opdrachtgever hierna een termijn van veertien (14) dagen heeft gegund om alsnog aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, na het uitblijven van deze betaling binnen deze 14-dagen-termijn, over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente verschuldigd en is de Uitvaartverzorger gerechtigd de door de Uitvaartverzorger gemaakte buitenrechtelijke incassokosten in rekening te brengen conform het Besluit vergoeding buitengerechtelijke incassokosten (BIK).
9.6 Indien de Opdrachtgever de opdracht voor de Uitvaartverzorger annuleert heeft de Uitvaartverzorger recht op een naar redelijkheid vast te stellen deel van het loon en een volledige vergoeding van de tot dusver gemaakte kosten in het kader van de uitvoering van de Overeenkomst.
Artikel 10 – Garantie, aansprakelijkheid en vrijwaring
10.1 De Uitvaartverzorger zal zich inspannen voor een juiste uitvoering van de Uitvaartverzorging.
10.2 De overledene wordt bij voorkeur zonder enig sieraad overgedragen aan de Uitvaartverzorger. Indien er bij de overdracht van de overledene sieraden of andere bezittingen aanwezig zijn, is de Uitvaartverzorger niet aansprakelijk voor vermissing en/of beschadiging hiervan.
10.3 De Uitvaartverzorger is tegenover de Opdrachtgever uitsluitend aansprakelijk voor schade die het rechtstreekse gevolg is van een toerekenbare tekortkoming of van een serie van toerekenbare tekortkomingen in de nakoming van de Overeenkomstdoor door de Uitvaartverzorger. De totale aansprakelijkheid van de Uitvaartverzorger is beperkt tot de vergoeding van maximaal het bedrag van de voor die Overeenkomst door de Opdrachtgever betaalde prijs (inclusief btw), met een maximum van 5000 euro (inclusief btw).
10.4 Aansprakelijkheid van de Uitvaartverzorger jegens de Opdrachtgever voor indirecte schade, daaronder in ieder geval begrepen maar uitdrukkelijk niet uitsluitend, gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, verlies van gegevens en schade door bedrijfsstagnatie, is uitgesloten.
10.5 De Opdrachtgever vrijwaart de Uitvaartverzorger tegen alle vorderingen en aanspraken van derden ter zake van schade, uit welke hoofde dan ook, die verband houdt met het tekort schieten van de Opdrachtgever in de nakoming van deze Overeenkomst, waaronder in ieder geval maar niet beperkt tot schade verband houdend met spullen, kleding of sieraden welke met overledene meegegaan zijn in het graf of naar de crematie, schade verband houdend met onbevoegdheid van de Opdrachtgever om beslissingen te nemen over de overledene en de Uitvaartverzorging en schendingen van intellectuele eigendomsrechten verband houdende met de door de Opdrachtgever voor de uitvaart aangeleverde muziek, afbeeldingen en video’s.
10.6 De in dit artikel genoemde beperkingen van aansprakelijkheid van de Uitvaartverzorger komen te vervallen indien en voor zover de schade het gevolg is van opzet of bewuste roekeloosheid van de Uitvaartverzorger of in geval van schade door dood of lichamelijk letsel.
Artikel 11 – Verwerking Persoonsgegevens
11.1 Persoonsgegevens worden door de Uitvaartverzorger verwerkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De verstrekte Persoonsgegevens worden onder andere verwerkt voor het beoordelen en accepteren van toekomstige klanten, voor het uitvoeren en afwikkelen van overeenkomsten, om klanten te informeren over andere (of: met overlijden samenhangende/gerelateerde) door de Uitvaartverzorger geleverde producten en diensten, om te kunnen voldoen aan wettelijke bepalingen en voor statistische analyses en voor het bestrijden van fraude.
11.2 De Uitvaartverzorger heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om de Persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of enige andere vorm van onrechtmatige verwerking, daarbij rekening houdend met de stand van de techniek en de aard van de verwerking.
Artikel 12 – Aansprakelijkheid Opdrachtgever en zekerheid
12.1 Ongeacht of de Opdrachtgever enige aanspraak kan doen gelden op de nalatenschap van de overledene sluit de Opdrachtgever de Overeenkomst op eigen naam en voor eigen rekening.
12.2 De Uitvaartverzorger heeft het recht te bedingen dat voldoende zekerheid wordt gesteld voor de nakoming van de betalingsverplichtingen uit hoofde van de Overeenkomst, bijvoorbeeld door een (aanvullend) voorschot overeen te komen, zoals bedoeld in artikel 9.2.
Artikel 13 – Overmacht
13.1 De Uitvaartverzorger kan niet worden gehouden tot nakoming van enige verplichting indien een omstandigheid, die buiten haar macht ligt en die bij het sluiten van de Overeenkomst niet reeds kon of had moeten worden voorzien, iedere redelijke mogelijkheid tot nakoming frustreert.
13.2 De Uitvaartverzorger kan zich enkel op overmacht beroepen indien zij zo spoedig mogelijk na het intreden van de overmachtssituatie de wederpartij schriftelijk in kennis stelt.
13.3 Van een overmacht situatie is in ieder geval sprake indien de Uitvaartverzorger wordt gehinderd in de uitvoering van de Overeenkomst als gevolg van of in verband met, oorlog, mobilisatie, tekorten, stakingen, rellen, brand, explosies, natuurrampen, overheidsingrijpen, terrorisme, storingen van netwerken of andere gevallen waarop zij redelijkerwijs geen invloed kon uitoefenen.
Artikel 14 – Klachtenprocedure
14.1 Klachten over de uitvoering van de Overeenkomst dienen door de Opdrachtgever binnen eenentwintig (21) dagen na de datum waarop de uitvaart heeft plaats gevonden te zijn ingediend bij de Uitvaartverzorger.
14.2 Klachten over de Uitvaartnota dienen binnen veertien (14) dagen na ontvangst van de Uitvaartnota schriftelijk bij de Uitvaartverzorger ingediend te zijn.
14.3 De Uitvaartverzorger zal zich inspannen binnen veertien (14) dagen na ontvangst van de klacht met de Opdrachtgever tot overeenstemming te komen over afwikkeling van de klacht.
Artikel 15 – Wijzigingen en aanvullingen
15.1 Wijzigingen aan de Overeenkomst vinden schriftelijk plaats en vereisen instemming van beide partijen.
Artikel 16 – Slotbepalingen
16.1 De Overeenkomst en deze Algemene voorwaarden zijn uitsluitend onderworpen aan Nederlands recht.
16.2 Indien enige bepaling uit de Algemene voorwaarden nietig blijkt te zijn, tast dit niet de geldigheid van de gehele Algemene voorwaarden aan. Partijen zullen in dat geval ter vervanging (een) nieuwe bepaling(en) vaststellen, waarmee zoveel als rechtens mogelijk is aan de bedoeling van de oorspronkelijke bepaling gestalte wordt gegeven.
16.3 Onder “schriftelijk" wordt in deze Algemene voorwaarden ook communicatie per e-mail en fax verstaan, mits de identiteit van de afzender en de integriteit van de e-mail voldoende vaststaat.
Functionele cookies
Functionele cookies, ook wel noodzakelijke cookies genoemd, zorgen ervoor dat onze website goed werkt. Met name in geval van een winkelwagen, bij een afrekenmoment, inloggen met uw account of de favorietenlijsten.
Analytische cookies
Analytische cookies zijn nodig om het bezoekgedrag te analyseren. Voor een groot deel doen we dit met behulp van Google Analytics. Zo worden bijvoorbeeld de gegevens opgeslagen van de browser die je gebruikt of de resolutie van je beeldscherm, of met welk apparaat je de website bezoekt, of van welke URL je vandaan komt en welke pagina’s je bezoekt.
Social media cookies van derden
Deze cookies worden door deze derde partijen zelf geplaatst, wanneer er code "embedded"/ingesloten is. Dus bijvoorbeeld wanneer er op deze website een YouTube filmpje wordt getoond, dan staat dat filmpje niet op deze website, maar wordt deze ingeladen vanuit YouTube. In deze code zitten veelal tracking cookies verwerkt.
Dit geldt ook voor andere social media koppelingen, wanneeer je bijvoorbeeld een artikel "liked" door te klikken op het social media icoontje, wordt er een cookie geplaatst door deze partij.
Voor de cookies die deze social media partijen plaatsen en de data die dan verzameld wordt, verwijzen wij naar de verklaringen die zij zelf op hun eigen websites daarover geven. We raden iedereen aan om deze privacy- en cookie verklaringen met regelmaat te raadplegen:
Facebook
Google+ / YouTube
LinkedIn
Twitter
Instagram
Pinterest
Addthis
Browserinstellingen
Als een bezoeker niet wilt dat er cookies op zijn apparaat/PC worden opgeslagen dan kan dat aangepast worden in de browserinstellingen. Je krijgt dan een melding wanneer er cookies worden opgeslagen. Deze aanpassing in de browser moet je per browser instellen.
Ons privacybeleid
In ons privacybeleid kunt u lezen hoe wij met de persoonlijke gegevens van onze bezoekers/klanten omgaan. Zoals hierboven vermeld, zorgen onze cookies ervoor dat er ook persoonlijke data wordt verzameld.